Welcome to Державна наукова архiтектурно-будiвельна бiблiотека iмені В.Г.Заболотного!

     
Публікації про бібліотеку
Про бібліотеку
Ресурси бібліотеки
Державні Закупівлі
Подорожуючи містами
Видатні Особистості
Дарувальники
Заходи бібліотеки
Проекти бібліотеки

 Контакти

Адреса: 03047 м. Київ, просп. Берестейський, 50
Ми на мапі

E-mail: dnabb2004@ukr.net

Телефон: (093) 304 85 32

(044) 456 01 72

(044) 456 31 98 (обслуговування)


 Повідомити про корупційне правопорушення

Повідомити про корупційне правопорушення


  НАШІ ВИДАННЯ

Бібліографічні покажчики

Бюлетень "Будівництво, архітектура та житлово-комунальне господарство"

Бюлетень "Нові надходження до фондів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного

Інформаційно-аналітичний огляд діяльності бібліотеки

Бібліотечні рубрики


 Приєднуйтесь до нас:
Приєднуйтесь до нас

ДНАББ ім. В.Г. Заболотного :: Перегляд теми - Архітектурно-будівельні бібліотечні ресурси України
 ЧаП (Часті Питання)ЧаП (Часті Питання)   ПошукПошук   ГрупиГрупи   ПрофільПрофіль   УвійтиУвійти 

Архітектурно-будівельні бібліотечні ресурси України

 
Цей форум закритий, ви не можете писати повідомлення, відповідати і редагувати теми.   Ця тема закрита, ви не можете писати відповіді і редагувати повідомлення.    Список форумів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного -> Архітектурно-будівельні бібліотечні ресурси України
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
dnabb
Newbie
Newbie


Зареєстрований: Jul 25, 2007
Повідомлення: 45

ПовідомленняДодано: Ср Вер 26, 2007 1:05 pm    Заголовок повідомлення: Архітектурно-будівельні бібліотечні ресурси України Відповісти цитуванням

Держбуд України
Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека
імені В.Г. Заболотного

Архітектурно-будівельні бібліотечні ресурси України

Довідник

Київ, Укрархбудінформ, 2004

УДК 026(035)(477)
ББК 78.34я2(4Укр)
Б 595

Архітектурно-будівельні бібліотечні ресурси України: Довід. / Укл.: Г.А. Войцехівська, С.С. Артамонова; Редкол.: С.С. Артамонова, Г.А. Войцехівська (відп. ред.), О.М. Піхур, О.М. Развадовська, Н.В. Ракович; ДНАББ імені В.Г. Заболотного. – К.: Укрархбудінформ, 2004. – 49 с.

У довіднику вміщена інформація про бібліотеки, органи технічної інформації підприємств, організацій, установ, навчальних закладів різних рівнів акредитації, що акумулюють у своїх фондах літературу архітектурно-будівельної тематики.
Довідник ілюстровано зображеннями архітектурних пам’яток України, що зберігаються у фонді Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного.
Видання розраховане на бібліотечних та інформаційних працівників, керівників, фахівців – науковців та виробничників будівельного комплексу України, працівників галузевих засобів масової інформації та студентів галузевих навчальних закладів.

Укладачі: Г.А. Войцехівська, С.С. Артамонова

Редакційна колегія: С.С. Артамонова, Г.А. Войцехівська (відп. ред.), О.М. Піхур, О.М. Развадовська, Н.В. Ракович

УДК 026(035)(477)
ББК 78.34я2(4Укр)

© Державна наукова архітектурно-будівельна
бібліотека імені В.Г. Заболотного

ПЕРЕДМОВА
В Україні створена мережа бібліотек, фонди яких спрямовані на забезпечення інформаційних потреб фахівців різних галузей. Інформацією загального характеру забезпечують універсальні бібліотеки, серед яких Національна парламентська бібліотека України (НПБУ), Національна бібліотека України ім. В.І. Вернадського (НБУВ), Львівська наукова бібліотека ім. В. Стефаника НАН України, Одеська державна наукова бібліотека ім. О.М. Горького, Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка. Багаті фонди мають Державна історична бібліотека України (ДІБУ) та Державна науково-технічна бібліотека України (ДНТБ). У кожній області функціонують обласні універсальні наукові та центральні науково-технічні бібліотеки, в бібліотечних фондах яких вибірково збирається література загального характеру з проблем архітектури, будівництва та суміжних галузей.
Найповнішу інформацію з будівництва, архітектури та містобудування користувачі отримують у спеціальних галузевих бібліотеках. При цьому треба зауважити, що літературою з питань архітектури, будівництва та декоративно-вжиткового мистецтва комплектуються бібліотеки різного відомчого підпорядкування. Галузеві бібліотечні фонди складають лише частку із багатомільйонних книжкових фондів системи бібліотек України, але вони найповніше забезпечують інформаційні запити фахівців будівельного комплексу.
Діяльність Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного (ДНАББ) та бібліотечної мережі будівельного комплексу України спрямована на удосконалення інформаційного забезпечення фахівців будівельного комплексу України оперативною та достовірною інформацією з важливих виробничих та наукових проблем, що пов`язані з будівництвом в усіх сферах діяльності: планомірною забудовою міст і населених пунктів, промисловим, транспортним та житловим будівництвом, житлово-комунальним господарством, створенням нових будівельних технологій, розвитком промисловості будівельних матеріалів, відродженням та реставрацією вітчизняних пам`яток архітектури, реконструкцією будівель і споруд тощо.
Працівниками Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного, яка виконує функції методичного центру бібліотечної мережі будівельного комплексу України, підготовлено довідник “Архітектурно-будівельні бібліотечні ресурси України”, що розкриває галузевий зміст фондів бібліотек та інших інформаційних ресурсів архітектурно-будівельного спрямування різного відомчого підпорядкування. Матеріали довідника допоможуть користувачам у пошуку літератури та інформації з питань будівництва, архітектури, містобудування та суміжних галузей, встановленню ділових контактів між галузевими бібліотечно-інформаційними структурами з метою якісного забезпечення інформаційних потреб користувачів.
Довідник інформує про офіційну назву кожної бібліотечної структури, її поштову адресу, телефон, факс, електронну пошту, режим роботи, рік заснування, бібліотечний фонд, умови користування ним, довідково-пошуковий апарат та види бібліографічно-інформаційної діяльності.
Матеріал подано за алфавітом адміністративних утворень України (областей, міст), на території яких розміщені бібліотеки архітектурно-будівельних підприємств, установ, організацій, навчальних закладів. Прийнято принцип розташування даних у межах міст за такою схемою: бібліотеки підприємств, бібліотеки громадських організацій, бібліотеки навчальних закладів, що подані за алфавітом скорочених назв підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, яким вони підпорядковані.
У довіднику вміщено допоміжні матеріали, серед яких предметний покажчик, що інформує про тематичну адресність бібліотечних фондів, покажчик бібліотек за відомчою підпорядкованістю та перелік прийнятих умовних скорочень.
Видання ілюстроване зображеннями архітектурних пам’яток України, що зберігаються у фонді Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного.
При підготовці довідника проведено роботи з дослідження довідкових матеріалів різних міністерств та відомств України, а також анкет бібліотек, що надійшли до ДНАББ. Підготовку і видання довідника архітектурно-будівельних бібліотек проведено вперше.
Довідник розрахований на бібліотечних та інформаційних працівників, керівників, фахівців – науковців та виробничників будівельного комплексу України, працівників галузевих засобів масової інформації та студентів галузевих навчальних закладів.
Відгуки на видання просимо надсилати за адресою:
04070 Київ-70, Контрактова пл., 4
Тел. (044) 417-65-76, факс (044) 425-03-10, E-mail: dnabb2004@ukr.net
Редакційна колегія


Автономна Республіка Крим
м. Керч
Науково-технічна бібліотека ЗАТ “Керченський вапняк”
Адреса: 98313, АР Крим, м. Керч, вул. Орджонікідзе, 11
Тел.: (06561) 3-60-66 (довідк.-бібліогр. від.), 3-61-55 (від. обсл.)
Режим роботи: щоденно з 10.00 до 18.00 год., вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1950 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 77798 прим.
Профіль комплектування: гірнича справа, збагачення руд, будівництво, транспорт, металургія, електротехніка, обробка металів.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, темат. картотеки.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, бюлетень нових надходжень.
м. Сімферополь
Бібліотека Державного головного територіального науково-дослідного і проектного інституту „КримНДІпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 95006, АР Крим, м. Сімферополь, вул. Р. Люксембург, 29
Тел.: (0652) 25-72-48
Факс: (0652) 27-04-75
Режим роботи: понеділок, середа – з 08.00 до 17.00 год., п’ятниця – з 08.00 до 12.00 год., вихідні дні – вівторок, четвер, субота, неділя.
Заснована у 1945 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 30887 прим.
Профіль комплектування: містобудування, районне розпланування, проектування та будівництво житлових будинків і громадських споруд.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, предм. каталог, нумерац. каталог; картотека НД, картотеки звітів про НДР (алф. та предм.), картотека “Література про Крим” (містобудування, ландшафтна архітектура, будівництво житлових і громадських будівель), картотека період. видань, картотека “Закони України. Постанови уряду України” (з питань будівництва та архітектури).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, темат. добірки, книжкові виставки, списки нових надходжень.
Інформаційно-бібліотечний центр Національної академії природоохоронного та курортного будівництва (КАПКБ)
Підпорядкування: Міністерство освіти і науки України
Адреса: 95000, АР Крим, м. Сімферополь, вул. Київська, 181-а
Тел.: (0652) 51-57-48
Факс: (0652) 51-57-50
E-mail: starostina@crimeaonline.com
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 18.00, у суботу з 09.00 до 17.00, вихідний день – неділя.
Засновано у 1961 р. на базі загальнотехнічного факультету Одеського ін-ту харчової та холодильної промисловості. З 1966 р. б-ка входить до складу філії Севастопольського приладобудівного ін-ту, з 1982 р. – б-ка філії Дніпропетровського інженерно-будівельного ін-ту, з 1989 р. – б-ка Кримського ін-ту природоохоронного та курортного будівництва. У 2000 р. б-ка перейменована на Інформаційно-бібліотечний центр (ІБЦ) Кримської академії природоохоронного та курортного будівництва.
Бібліотечне обслуговування: 3 абонем., 3 чит. зали, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 316476 прим. укр., рос., англ., нім., фр. мовами, у т. ч. книг і брошур – 231057 прим., період. вид. – 85410 прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, будівельні матеріали, будівельні конструкції, економіка, екологія, загальноосвітні дисципліни.
Довідково-пошуковий апарат: темат. картотеки, краєзнавча картотека “Кримознавство”, електрон. каталог на базі програми IRBIS (з 2001 р.), БД “Зодчий”, “Право”.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки, книжкові виставки, бібліографічні огляди, бюлетень нових надходжень, бібліографічні покажчики, дні дипломника, дні інформації.
м. Ялта
Технічний архів і технічна бібліотека Ялтинської філії Державного головного територіального науково-дослідного і проектного інституту „КримНДІпроект”
Підпорядкування: Міністерство архітектури і будівництва АР Крим
Адреса: 98600, АР Крим, м. Ялта, вул. Руданського, 3
Тел.: (0654) 32-78-71, 27-18-88 (дир.), 32-03-97 (техн. архів, б-ка)
Факс: (0654) 32-03-97
E-mail: nij@nijproj.yalta.crimea.ua
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Технічна б-ка створена у 1957 р. при ін-ті “Укрдіпрокомунбуд”, який змінив назву на “Діпромісто”, сучасна назва – Ялтинська філія „КримНДІпроект”.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 4,5 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування, ландшафтна архітектура, охорона навколишнього середовища.
Довідково-пошуковий апарат: сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки.

Технічна бібліотека Центру науково-технічних послуг „Інжзахист”
Підпорядкування: Держжитлокомунгосп України
Адреса: 98637, АР Крим, м. Ялта, вул. Кірова, 81
Тел.: (0654) 23-25-53 (дир.), 23-24-79
Факс: (0654) 39-48-29
E-mail: injzahc@yalta.crimea.ua; injzahc@mail.ylt.crimea.com
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Створена у 1958 р. разом з гідротехнічною групою Ялтинського відділу ін-ту “Діпромісто”. Гідротехнічна група пізніше трансформувалась в Ялтинський спеціалізований протизсувний відділ ін-ту „Кримкомунпроект”, а у 1992 р. на його базі створено Центр науково-технічних послуг “Інжзахист”. Основна діяльність Центру пов’язана з проектно-вишукувальною, науково-технічною та експериментальною роботою для виконання проектно-кошторисної документації з інженерного захисту територій від впливу небезпечних геологічних процесів (зсуви, аброзії, ерозії, підтоплення тощо).
Бібліотечний фонд: всього 1,5 тис. прим.
Профіль комплектування: інженерна геологія, гідротехнічне будівництво, інженерні споруди, технологія та організація будівельного виробництва та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, списки літератури, темат. добірки.
Вінницька обл.
м. Вінниця
Бібліотека Вінницького орендного підприємства “Діпроцивільпромбуд”
Адреса: 21050, м. Вінниця, вул. Театральна, 14
Тел.: (0432) 35-61-92, 32-55-31
Факс: (0432) 32-55-31
E-mail: ggps_t@svitonline.com
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1944 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Додаткові послуги: бібліотечно-інформаційне обслуговування працівників інших підприємств за угодами, ксерокопіювання документів.
Бібліотечний фонд: всього 4,0 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування, геодезія, землевпорядкування.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, БД “Зодчий”.
Бібліографічно-інформаційна робота: темат. добірки, дні інформації.
Науково-технічна бібліотека Вінницької науково-виробничої фірми “Реконструкція”
Адреса: 21009, м. Вінниця, а/с № 830
Тел.: (0432) 27-63-86
Факс: (0432) 26-89-26, 35-06 91
E-mail: recon@svitonline.com
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 21.00.
Заснована у 1994 р. на базі власної бібліотеки засновника фірми А.В. Вараниці.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 6,5 тис. прим., у т. ч. книг – 3,0 тис. прим., НД (СНиП, ДБН, ЕС, DIN, ACI, BS) – 1,7 тис. прим., типових серій будівельних конструкцій – 1,8 тис. альбомів. Видання з 1905 р.
Профіль комплектування: комплексне обстеження та випробування будівельних конструкцій будинків та інженерних споруд (оболонки, куполи, ангари для літаків, димарі, щогли, башти, елеватори, галереї, естакади, мости, шляхопроводи, гідротехнічні споруди), оцінка їх технічного стану, укріплення будівельних конструкцій, паспортизація будівель та інженерних споруд.
Довідково-пошуковий апарат: електрон. каталог у форматі Word.
Волинська обл.
м. Луцьк
Бібліотека ЗАТ інститут “Волиньводпроект”
Підпорядкування: Державний комітет України з водного господарства
Адреса: 43005, Волинська обл., м. Луцьк, вул. 8 Березня, 1
Тел.: (03322) 3-01-04
Факс: (03322) 3-01-04
E-mail: admin@vvp.lutsk.ua
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 2,0 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, землевпорядкування, водне господарство.
Довідково-пошуковий апарат: сист. каталог, картотека НД.
Дніпропетровська обл.
м. Дніпродзержинськ
Технічна бібліотека Дніпродзержинського державного проектного інституту “Дніпродзержинськцивільпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 51934, Дніпропетровська обл., м. Дніпродзержинськ, вул. Запорізька, 20-а
Тел.: (05692) 3-22-02
Факс: (05692) 3-22-02
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 15.00, вихідні дні – субота, неділя.
Створена при ДПІ “Дніпродзержинськцивільпроект” і входить до складу сектора наук.-техн. інформації.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 4,5 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування, образотворче та декоративно-вжиткове мистецтво.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, темат. добірки.
м. Дніпропетровськ
Науково-технічна бібліотека Дніпропетровського державного проектного інституту житлового і цивільного будівництва „Дніпроцивільпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 49600, м. Дніпропетровськ, Набережна ім. Леніна, 29
Тел.: (056) 726-54-89 (б-ка), (0562) 45-01-12 (ін-т)
Факс: (056) 744-13-32 (ін-т)
E-mail: dgp@mail.dnepr.net
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1932 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 55040 прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог (з 1972 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки, виставки нових надходжень, темат. виставки, дні інформації.
Науково-технічна бібліотека Державного проектного інституту “Придніпровський Промбудпроект”
Підпорядкування: Державна будівельна корпорація “Укрбуд”
Адреса: 49000, м. Дніпропетровськ, просп. К. Маркса, 57
Тел.: (0562) 45-88-71
Факс: (056) 744-04-35
E-mail: ppsp@a-teleport.com
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 16.30, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1948 р. при Всесоюзному тресті “Придніпровський Промбудпроект” як самостійний структурний підрозділ.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 88,5 тис. прим., у т. ч. книги, період. вид., НД. У фонді зберігаються раритетні видання з історії архітектури.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво та суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог (з 1950 р.), картотеки стандартів та проектної документації.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, бюлетень нових надходжень, інформаційний бюлетень про зміни до НД, виставки нових надходжень, темат. виставки.
Науково-технічна бібліотека Українського державного проектного інституту по проектуванню металургійних заводів “Укрдіпромез”
Підпорядкування: Мінпромполітики України
Адреса: 49000, м. Дніпропетровськ, Набережна ім. Леніна, 17
Тел.: (0562) 41-13-51, (056) 778-10-89 (дир.), 41-11-89 (довідк.-бібліогр. від.), 41-11-90 (від. обслуг., МБА)
Факс: (0562) 41-10-00, (056) 778-10-89
E-mail: postmaster@gipromez.dp.ua
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 16.45 (МБА – вівторок і четвер), вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1946 р. Сучасна назва з 1992 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 91,0 тис. прим., 291 назва журналів (15 інозем. мовами), 42 назви газет.
Профіль комплектування: металургія, машинобудування, енергетика, будівництво та суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, темат. картотеки.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, списки нових надходжень.
Бібліотека Державного підприємства “Український державний проектно-технологічний інститут транспортного будівництва “УкрДПТІтрансбуд”
Підпорядкування: Державна служба автомобільних доріг України
Адреса: 49027, м. Дніпропетровськ, вул. Фучека, 9
Тел.: (056) 744-22-59
Факс: (0562) 45-04-14
Режим роботи: щоденно з 07.30 до 16.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1951 р. як техн. б-ка Дніпропетровської нормативно-дослідницької станції, з 1980 р. – б-ка Української філії “ВПТІтрансбуд”, з 1991 р. – б-ка “УкрДПТІтрансбуд”.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 2,5 тис. прим., у т. ч. книг і брошур – 2,0 тис. прим., НД – 0,5 тис. прим., а також власні розробки ін-ту (технологічні карти, звіти з будівництва об’єктів транспорту, норми витрат праці та будівельних матеріалів, виробничі норми витрат ресурсів на будівельні роботи тощо).
Профіль комплектування: транспортне будівництво (мости, тунелі, гідротехнічні споруди тощо).
Довідково-пошуковий апарат: каталоги НД.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки.
Бібліотека Дніпропетровської філії ЗАТ Науково-виробничої фірми „Укрспецмонтажпроект”
Адреса: 49000, м. Дніпропетровськ, просп. К. Маркса, 59
Тел.: (056) 744-76-85
Факс: (0562) 45-12-63
E-mail: usmp@ukr.net
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1964 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 1,0 тис. прим.
Профіль комплектування: будівництво, будівельно-монтажні роботи, вантажопідіймальна техніка.
Довідково-пошуковий апарат: сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки.
Сектор науково-технічної інформації АТЗТ “Український акціонерний проектний і конструкторсько-технологічний інститут “Укрстальпроект”
Підпорядкування: Державна корпорація “Укрмонтажспецбуд”
Адреса: 49600, м. Дніпропетровськ, вул. Пастера, 10
Тел.: (056) 778-02-97, 778-28-17
Факс: (056) 778-28-17
E-mail: usp@advanse.dp.ua
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 16.45, вихідні дні – субота, неділя.
Засновано у 1965 р. як технічну б-ку і проектний кабінет у складі відділу науково-технічної інформації. Зараз бібліотека підпорядкована сектору наук.-техн. інформації, до складу якого входить проектний кабінет і технічний архів.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 27,0 тис. прим., у т. ч. книг – 9,0 тис. прим., НД – 16,0 тис. прим., пром. каталогів – 2,0 тис. прим.
Профіль комплектування: будівництво, будівельні конструкції, машинобудування.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, картотека НД, алф. каталог період. вид.
Бібліографічно-інформаційна робота: бюлетень нових надходжень, покажчики обладнання.
Науково-технічна бібліотека Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (ПДАБА)
Підпорядкування: Міністерство освіти і науки України
Адреса: 49600, м. Дніпропетровськ, вул. Чернишевського, 24-а
Тел.: (0562) 46-98-71 (дир.), 46-93-26 (від. навч. літ.), 46-93-94 (від. компл.) 46-93-50 (довідк.-бібліогр. від.)
Факс: (0562) 47-08-44 (акад.)
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 16.45, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1930 р. як б-ка інженерно-будівельного ін-ту. Сучасна назва з 1994 р. З 1985 р. працює клуб любителів літератури та мистецтва “Джерело”, студія “Натхнення”.
Бібліотечне обслуговування: 3 абонем. (навч. літ., наук. літ., худож. літ.), 3 чит. зали (чит. зал для студентів, чит. зал для викладачів, чит. зал літ. з архіт. та мистец.).
Бібліотечний фонд: всього 625801 прим. укр., рос., англ., нім. та ін. інозем. мовами, у т. ч. книг – 500976 прим., період. вид. – 51475 прим., НД – 37699 прим., дис. – 590 прим., худож. літ. – 39255 прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, економіка.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, предм. каталог, електрон. каталог, алф. каталог період. видань, каталог цінних та рідкісних видань, каталог дис. та автореф. дис.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, бібліографічні покажчики, каталог праць вчених академії, бюлетень нових надходжень.
м. Кривий Ріг
Бібліотечний фонд Державного проектного інституту “Криворіжцивільпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 50002, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Пушкіна, 4
Тел.: (0564) 90-14-52
Факс: (0564) 90-08-95
E-mail: кgp@alba.dp.ua
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 16.30, вихідні дні – субота, неділя.
Засновано у 1975 р. Підпорядковано відділу науково-технічного забезпечення.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 18541 прим., у т. ч. книг – 9003 прим., НД – 9538 прим.
Профіль комплектування: архітектура, ландшафтна архітектура, містобудування,, будівництво, організація будівельного виробництва, будівельні матеріали, ціноутворення, історія, фізика, електротехніка, геологія та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, темат. добірки, інформаційні листки нових надходжень, виставки нових надходжень, дні інформації.
м. Нікополь
Бібліотека Нікопольського державного проектного інституту “Нікопольпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 53211, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. Запорізька, 29
Тел.: (05662) 5-13-58, 5-12-59 (б-ка)
Тел./факс: (05662) 5-13-58
E-mail: project@nikopol.dp.ua, project@nikopol.net
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 16.30, вихідні дні – субота, неділя.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Заснована у 1974 р.
Бібліотечний фонд: всього 2,0 прим., у т. ч. НД.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура, містобудування, декоративно-вжиткове мистецтво та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, перегляди нових надходжень.
Донецька обл.
м. Донецьк
Бібліотека АТЗТ “Територіальний проектний інститут “Донбасцивільпроект”
Адреса: 83050, м. Донецьк, бул. Шевченка, 4
Тел.: (062) 304-44-89
Факс: (062) 305-50-48
E-mail: inform@dgp.donetsk.ua
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Бібліотечне обслуговування: абонем., МБА.
Заснована у квітні 1958 р., входить до складу сектора наук.-техн. інформації.
Бібліотечний фонд: всього 45077 прим., 28 назв журн., 15 назв газет.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, темат. картотеки.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки.
Бібліотека ЗАТ Проектно-вишукувального конструкторсько-технологічного інституту “Донецький Проектбудіндустрія”
Підпорядкування: Державна будівельна корпорація “Укрбуд”
Адреса: 83017, м. Донецьк, бул. Шевченка, 31, кім. 612
Тел.: (062) 334-09-33 (дир.)
Факс: (062) 345-03-41
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1972 р. як структурний підрозділ ін-ту.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 13,0 тис. прим., у т. ч. НД – 8,8 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, будівельні матеріали.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки.
Базова науково-технічна бібліотека Державного проектного і науково-дослідного інституту промислового будівництва “Донецький ПромбудНДІпроект”
Підпорядкування: Державна будівельна корпорація “Укрбуд”
Адреса: 83004, м. Донецьк, вул. Університетська, 112
Тел.: (0622) 55-11-32
Факс: (062) 305-76-88
E-mail: saprnp@skif.net
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1957 р. Сучасна назва з 1965 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 82,9 тис. прим., у т. ч. книг – 2,9 тис. прим., 30 назв журн. (4 назви інозем. мовами), 11 назв газет, НД, патенти та ін.
Профіль комплектування: будівництво, машинобудування, синтетичні матеріали.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, темат. картотеки.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, списки нових надходжень.
Має філію: м. Донецьк, вул. Артема, 145-а.
Технічна бібліотека Державного проектного інституту “Донецькпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 83055, м. Донецьк, вул. 50-річчя СРСР, 138-а
Тел.: (062) 305-22-84
Факс: (062) 335-17-88
E-mail: dnproekt@dc.ukrtel.net
Режим роботи: понеділок, вівторок з 08.00 до 17.00.
Заснована у 1965 р. Ін-т “Донецькпроект” був створений на базі відділу цивільного будівництва ін-ту “Дондіпрошахт” 01.07.1964 р. “Донецькпроект” очолює роботу з розпланування і забудови міст Донецька і Макіївки.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 33450 прим., книг – 17080 прим., період. вид. – 14 назв, НД – 16420 прим.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, алф. каталог період. видань (довідково-пошуковий апарат ведеться з 1965 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: бюлетень нових надходжень (щомісячно), списки НД.
м. Макіївка
Бібліотека Донбаської державної академії будівництва та архітектури (ДонДАБА)
Підпорядкування: Міністерство освіти і науки України
Адреса: 86023, Донецька обл., м. Макіївка, вул. Державіна, 2
Тел.: (06232) 4-05-25 (нач. НТІЦ, зав. б-ки)
Факс: (0622) 21-41-59 (акад.)
E-mail: library@dgasa.dn.ua
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 17.00, вихідний день – неділя.
Заснована у 1969 р. як б-ка Макіївської філії Донецького політехнічного ін-ту, з 1993 р. – б-ка інженерно-будівельного ін-ту, з 1994 р. – б-ка Державної академії будівництва та архітектури (ДонДАБА). З 1996 р. б-ка увійшла до складу Науково-технічного інформаційного центру ДонДАБА.
Бібліотечне обслуговування: 3 абонем., 3 чит. зали.
Бібліотечний фонд: всього 423,0 тис. прим., у т. ч. книг – 302,0 тис. прим., період. вид. – 38 назв, спец. видів – 35,0 тис. прим., мікрофіш – 250 прим., буд. каталогів – 370 прим., електрон. матеріалів (конспекти лекцій) – 450 прим. та ін.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура, мистецтво, креслення, водопостачання та каналізація, будівельні конструкції, опалення, вентиляція, кондиціювання повітря, теплотехніка, електротехніка, будівельні дорожні машини та обладнання, економіка, екологія, технологія будівельних матеріалів і виробів.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог (службовий, читацький), сист. каталог, алф. каталог період. видань, СКС, краєзнавча картотека.
Житомирська обл.
м. Житомир
Бібліотека та проектний кабінет КП “Житомирпроект”
Адреса: 10014, м. Житомир, вул. Рильського, 9
Тел.: (0412) 24-36-39
Факс: (0412) 42-06-38
Режим роботи: щоденно з 08.15 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Засновано у 1945 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 28250 прим., у т. ч. книг – 15100 прим., період. вид. – 25 назв.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура, містобудування.
Довідково-пошуковий апарат: сист. каталог (з 1945 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: дні інформації, бюлетень нових надходжень (щомісячно).
Бібліотека Будівельного технікуму Державного агроекологічного університету
Підпорядкування: Міністерство аграрної політики України
Адреса: 10029, м. Житомир, вул. Чапаєва, 6
Тел.: (0412) 22-53-64
Факс: (0412) 22-53-64
Режим роботи: щоденно з 08.15 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1946 р. як навчальний та культурно-просвітницький підрозділ Будівельного технікуму.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 78,0 тис. прим., у т. ч. книг – 68,0 тис. прим., довідк. літ. та НД – 10,0 тис. прим.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура, економіка, історія, мовознавство, математика, хімія, фізика, художня література.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, СКС, краєзнавча картотека.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, списки нових надходжень (щомісячно), темат. добірки, виставки нових надходжень, темат. перегляди літератури, дні інформації тощо.
Має філію (НД, проектна документація).
Запорізька обл.
м. Запоріжжя
Науково-технічна бібліотека Державного проектного інституту “Запоріжцивільпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 69095, м. Запоріжжя, пл. Пушкіна, 4
Тел.: (0612) 62-05-02 (дир.), 62-01-61 (приймальня ін-ту)
Факс: (0612) 62-01-61
E-mail: nti@zgp.in.zp.ua
Режим роботи: щоденно з 08.30 до 16.30, вихідні дні – субота, неділя.
Створена 25.04.1946 р. як структурний підрозділ Запорізької організації “Облпроект” при обласному відділі з питань архітектури та будівництва м. Запоріжжя, з 17.11.1961 р. – б-ка Запорізької філії ін-ту “Укрміськпроект” (м. Харків), з 21.01.1994 р. – б-ка ін-ту “Запоріжцивільпроект”.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Додаткові послуги: ксерокопіювання матеріалів.
Бібліотечний фонд: всього 60,0 тис. прим., у т. ч. НД – 40,0 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування, образотворче та декоративно-вжиткове мистецтво, історія та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: генеральний алф. каталог, сист. каталог, каталоги НД, директивних матеріалів та інженерного обладнання, пошукова картотека “Тезаурус”, картотека період. видань, адресна картотека.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки, бюлетень нових надходжень (щомісячно), виставки нових надходжень, темат. виставки, дні інформації.
Київська обл.
м. Київ
Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного (ДНАББ)
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 04070, м. Київ-70, Контрактова площа, 4 (Гостиний двір)
Тел.: (044) 425-03-10 (дир.), 417-67-42 (ген. кат.), 417-63-87 (від. бібліогр. та довідк.-інформ. роб.), 417-65-76 (від. обсл., метод. сект.)
Факс: (044) 425-03-10
E-mail: dnabb2004@ukr.net
Режим роботи: щоденно з 09.30 до 19.00, у суботу з 10.00 до 18.00, вихідний день – неділя. З 01.06 до 31.08 – обслуговує читачів за літнім графіком з 10.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Створена при Президії Української філії Академії архітектури СРСР (постанова РНК УРСР від 26.03.1944 р. № 274) як Наукова б-ка. Основою її книжкових фондів стали резервні фонди Спілки архітекторів України, Київського державного ун-ту, Публічної б-ки АН України, Центральної науково-технічної б-ки з будівництва та архітектури (м. Москва), інших великих б-к, а також дари приватних осіб – архітекторів, будівельників, мистецтвознавців та ін. З 1945 р. до 1974 р. б-ка користувалась валютним лімітом для передплати іноземної періодичної та монографічної літератури. З 1957 р. до 1992 р. отримувала обов’язковий платний примірник профільних видань через Центральний колектор наукових б-к (м. Москва). З 2002 р. б-ка отримує обов’язковий безоплатний примірник вітчизняних галузевих видань.
Одним із творців книгозбірні був видатний вчений та громадський діяч В.Г. Заболотний, перший президент Академії архітектури України. Завдяки йому та першим працівникам б-ки, таким як М.І. Вязьмітіна, О.Б. Шинкаренко, Г.Л. Яблонська, М.Ф. Грідіна, М.А. Новіков, І.Д. Папір, В.М. Фурсова та ін. у фонді зібрана унікальна галузева література.
З самого початку створення бібліотечний фонд зберігався у трикімнатній квартирі одного із київських житлових будинків по вул. В. Житомирській. Незабаром б-ка переїхала до Митрополичого будинку на території Софії Київської, де знаходилась Академія архітектури. До Гостиного двору б-ка переїхала у 1985 р.
Книжкові фонди, що були зібрані у б-ці, стали інформаційним підґрунтям для архітекторів і будівельників у відбудові зруйнованих міст і сіл України, розвитку науки та виробництва будівельної галузі.
Упродовж існування б-ка міняла свої назви. З 1945 р. – Наукова б-ка Академії архітектури УРСР, з 1956 р. – Наукова б-ка Академії будівництва та архітектури УРСР (у зв’язку з реорганізацією академії). У зв’язку з ліквідацією Академії будівництва та архітектури УРСР відповідно до постанови Ради Міністрів УРСР від 24.08.1963 р. № 962 б-ка підпорядкована Науково-дослідному ін-ту організації і механізації будівельного виробництва (з 1964 р. – НДІБВ) і набула статусу Республіканської б-ки з будівництва та архітектури Держбуду України.
Відповідно до розпорядження Ради Міністрів УРСР від 29.10.1975 р. № 830-р виконує функції державного депозитарію з будівництва та архітектури, що дає можливість зберегти маловикористовувану, але цінну галузеву літературу.
На самостійний баланс б-ка виділена з 1 січня 1990 р. відповідно до наказу Держбуду УРСР від 6.12.1989 р. № 157. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.1998 р. № 1626 їй присвоєно ім’я її фундатора, академіка В.Г. Заболотного.
Методичний центр для галузевої мережi б-к.
Бібліотечне обслуговування: абонем., 2 чит. зали, МБА.
Додаткові послуги: пріоритетне бібліотечно-інформаційне обслуговування підприємств за угодами, підготовка тематичних добірок, письмових бібліографічних довідок, списків літератури, проведення бібліографічних досліджень за заданою тематикою, ксерокопіювання документів тощо.
Бібліотечний фонд: всього 391360 прим. укр., рос., англ., нім., фр., ісп., італ. та ін. мовами свiту, у т. ч. книг і брошур – 185582 прим., період. вид. – 121092 прим., НД – 43739 прим., іл. матеріалів – 38648 прим., неопубл. матеріалів – 2299 прим. У фонді зберігаються раритетнi видання з iсторiї та теорiї архiтектури i будiвельної технiки, зiбрання стародрукiв та рiдкiсних видань ХVI-ХIХ ст., яких налiчується більше 14,0 тис. примiрникiв, у т. ч. гравюри, лiтографiї, малюнки, поштiвки.
Профіль комплектування: архiтектура, будiвництво, мiстобудування, образотворче та декоративно-вжиткове мистецтво, житлово-комунальне господарство, iсторiя, археологія, етнографiя, геральдика, економiка та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: генеральний алф. каталог (з 1944 р.), алф. читацький каталог (з 1974 р.), сист. каталог (з 1944 р.), СКС (з 1944 р.), краєзнавча картотека „Міста і населені пункти України” (з 1944 р.), картотека персоналій (з 1944 р.), електрон. каталог на базі програми IRBIS (з 2001 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки, бюлетень нових надходжень (щомісячно), бюлетень бібліографічної анотованої інформації „Будівництво, архітектура та житлово-комунальне господарство” (щотижнево), виставки нових надходжень, темат. виставки, дні інформації, дні фахівця, бібліографічні покажчики (серії „Видатні зодчі України”, „Видатні будівельники України”, „Особистість”), бібліотечні рубрики на шпальтах галузевих періодичних видань.
Має філію: Київ, вул. В. Житомирська, 9.
Науково-технічна бібліотека ЗАТ „ГІПРОцивільпромбуд”
Адреса: 01601, МСП, м. Київ, вул. Гоголівська, 22/24
Тел.: (044) 216-69-08, 216-60-43 (б-ка)
Факс: (044) 216-02-88
E-mail: gcpb@g.com.ua
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 16.30, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1946 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Додаткові послуги: ксерокопіювання документів.
Бібліотечний фонд: всього 78520 прим., у т. ч. спец. види наук.-техн. літ. і док. (з 1950 р.), 65 назв журн., 13 назв газет.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, каталог НД.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки.
Науково-технічна бібліотека Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст “Діпромісто”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 01133, м. Київ-133, бульвар Л. Українки, 26
Тел.: (044) 295-45-87
Факс: (044) 295-63-72
E-mail: admin@dipromisto.gov.ua
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у вересні 1930 р. при Діпромісті УРСР у м. Харкові. З 1946 р., після переїзду ін-ту до Києва, підпорядкована технічному відділу, з 1979 р. – відділу наук.-техн. інформації, нині – самостійний підрозділ ін-ту. Б-ка надавала організаційно-методичну допомогу в підготовці фахових збірників “Проектування соціалістичних міст” (1930-ті рр.), “Технічна інформація” (1950-1980-ті рр.). Сьогодні б-ка – вагоме зібрання науково-методичної, технічної та спеціальної літератури у галузі містобудування, архітектури та суміжних дисциплін.
Бібліотечне обслуговування: абонем., МБА.
Бібліотечний фонд: всього 80,0 тис. прим., у т. ч. 70 назв журн., 6 назв газет.
Профіль комплектування: містобудування, архітектура та суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, картотека період. видань, картотека публікацій співробітників інституту.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. виставки, виставки нових надходжень, виставка наукових праць інституту.
Інститут має філії – Волинську, Івано-Франківську, Рівненську.
Науково-технічна бібліотека Державного підприємства “Державний науково-дослідний інститут автоматизованих систем в будівництві” (ДНДІАСБ)
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 03037, м. Київ, вул. М. Кривоноса, 2-а
Тел.: (044) 249-35-96
Факс: (044) 249-35-48
E-mail: adm@ndiasb.kiev.ua
Режим роботи: щоденно з 9.00 до 17.30 год., вихідні дні – субота, неділя.
Заснована 1 жовтня 1968 р. (наказ ін-ту від 13.08.1968 р.).
Бібліотечне обслуговування: абонем., МБА.
Бібліотечний фонд: всього 30521 прим., у т. ч. книг – 16269 прим., період. вид. – 14252 прим., НД – 3897 прим.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура, обчислювальна та електронна техніка, математика, економіка, бухгалтерський облік, правознавство та інші суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог (з 1968 р.), сист. каталог (з 1968 р.), алф. каталог період. видань (з 1968 р.), картотека НД.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, бюлетень нових надходжень.
Науково-технічна бібліотека ВАТ „Інститут транспорту нафти”
Підпорядкування: Національна акціонерна компанія України
Адреса: 04050, м. Київ-50, вул. Артема, 60
Тел.: (044) 211-33-51 (б-ка), 211-32-52 (приймальня ін-ту)
Факс: (044) 211-30-19
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1974 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., МБА.
Бібліотечний фонд: всього 43007 прим., у т. ч. книг і брошур – 6526 прим., період. вид. – 10408 прим., НД – 19566 прим., пром. каталогів – 1639 прим., неопубл. матеріалів – 4868 прим.
Профіль комплектування: проектування споруд транспорту нафти, обладнання, будівництво, енергетика, геологія, вишукувальні роботи та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, картотека заводського обладнання, предм. та нумерац. картотеки НД.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, бюлетень нових надходжень (щоквартально), темат. добірки.
Технічна бібліотека Державного проектно-вишукувального інституту транспортного будівництва “Київдіпротранс”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 15
Тел.: (044) 234-43-53
Факс: (044) 234-43-53
E-mail: kiev@giprotrns.relc.com
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1930 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 32142 прим., у т. ч. книг – 8598 прим., період. вид. – 7675 прим., НД – 15880 прим.
Профіль комплектування: транспортне будівництво.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, картотеки НД.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, списки нових надходжень, книжкові виставки, перегляди нових надходжень.

Науково-технічна бібліотека ВАТ “Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву” (КиївЗНДІЕП)
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 01133, м. Київ, бул. Лесі Українки, 26
Тел.: (044) 296-46-68
Факс: (044) 295-74-81
E-mail: zniiep@adam.kiev.ua
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1963 р. Основа фонду – зібрання Академії архітектури УРСР.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 100060 прим., у т. ч. книг і брошур – 30000 прим., період. видань – 35080 прим., НД – 23000 прим., ін. – 11560 прим.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура житлових та громадських будівель, містобудування, будівельна техніка, економіка, образотворче та декоративно-вжиткове мистецтво.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог (з 1970 р.), сист. каталог (з 1970 р.), алф. каталог період. видань (з 1970 р.), картотека праць співробітників ін-ту (з 1971 р.), алф. каталог НД (з 1976 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: бюлетень “Нові надходження літератури”, дні інформації, книжкові виставки.
Науково-технічна бібліотека ВАТ ПТІ “Київоргбуд”
Адреса: 01010, м. Київ, вул. Суворова, 4-6
Тел.: (044) 290-33-30 (б-ка), 290-32-10 (від. стандартизації – ГОСТ, ДБН)
Факс: (044) 290-33-13
E-mail: guscha@kgs.kiev.ua
Режим роботи: щоденно з 10.00 до 16.00, вихідні дні – субота, неділя.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Засновано у 1956 р.
Бібліотечний фонд: всього 100,0 тис. прим., у т. ч. СНиП (зберігаються у б-ці), ГОСТ, ДБН (зберігаються у від. стандартизації).
Профіль комплектування: цивільне, промислове та житлове будівництво, архітектура.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, алф. каталог період. видань, СКС.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки.
Науково-технічна бібліотека ВАТ “Київпроект”
Адреса: 01030, м. Київ-30, вул. Б. Хмельницького, 16-22
Тел.: (044) 234-73-97
Факс: (044) 234-40-67
E-mail: at@kyivproekt.com.ua
Режим роботи: щоденно з 10.00 до 15.00 год., вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1936 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 35,0 тис. прим., у т. ч. 73 назви журн., 35 назв газ.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура, будівельна механіка, будівельні конструкції, сантехніка, гідротехніка, електротехніка, геологія, мистецтво.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, алф. каталог період. видань, картотека НД (з 1950 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, бюлетень нових надходжень (щоквартально).
Технічна бібліотека Державного проектного інституту „Київський Промбудпроект”
Підпорядкування: Державна будівельна корпорація “Укрбуд”
Адреса: 01030, м. Київ, вул. М. Коцюбинського, 1
Тел.: (044) 235-50-71
Факс: (044) 234-40-14
E-mail: info@prombudproject.kiev.ua
Режим роботи: щоденно з 08.30 до 17.30, вихідні дні – п’ятниця, субота, неділя.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 5896 прим., у т. ч. НД – 756 прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво та суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки.
Науково-технічна бібліотека Науково-дослідного інституту будівельного виробництва (НДІБВ)
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 03110, м. Київ, Червонозоряний просп., 51
Тел.: (044) 248-71-19 (б-ка), 248-88-89 (дир.)
Факс: (044) 248-88-84
E-mail: ndibv@visti.com
Режим роботи: щоденно з 08.15 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1950 р. при ін-ті “Діпрооргжитлобуд” М-ва вугільної промисловості. З 1958 по 1989 рр. – філія ДНАББ імені В.Г. Заболотного. З 1990 р. – науково-технічна б-ка НДІБВ. З 1995 р. входить до складу відділу науково-технічної інформації НДІБВ.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 57600 прим., у т. ч. книг – 40700 прим., період. вид. – 15700 прим., НД – 1200 прим.
Профіль комплектування: будівництво.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, картотека персоналій.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, списки нових надходжень.
Науково-технічна бібліотека Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій (НДІБК)
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 03680, м. Київ, вул. І. Клименка, 5/2
Тел.: (044) 249-37-07
Факс: (044) 248-89-09
E-mail: adm-inst@ndibk.kiev.ua
Режим роботи: щоденно з 09.45 до 17.45, вихідні дні – субота, неділя.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 70227 прим., у т. ч. книг – 21309 прим., період. вид. – 30828 прим., НД – 11330 прим., пром. каталогів – 403 прим., автореф. – 3374 прим. та ін.
Профіль комплектування: будівельні конструкції та матеріали, технологія виготовлення будівельних матеріалів, вимірювальна техніка, реконструкція будівель та споруд, неруйнівні методи та прилади, будівництво в складних інженерно-геологічних умовах.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, алф. каталог період. видань, картотека авторефератів, картотеки довідників, конференцій, словників (довідково-пошуковий апарат ведеться з 1964 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, бюлетень нових надходжень (щоквартально).
Науково-технічна бібліотека Українського науково-дослідного та проектно-конструкторського інституту будівельних матеріалів та виробів (НДІБМВ)
Підпорядкування: корпорація “Укрбудматеріали”
Адреса: 04080, м. Київ, вул. Костянтинівська, 68
Тел.: (044) 417-86-13
Факс: (044) 417-62-96
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 15.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1928 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 98927 прим., у т. ч. книг і брошур – 21173 прим., період. вид. – 19101, НД – 24124 прим. та ін.
Профіль комплектування: будівельні матеріали та вироби, використання відходів виробництва при виготовленні будівельних матеріалів.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, алф. каталог період. видань, картотека дис. та автореф., картотека видань, що продовжуються, картотека наук.-техн. оглядів.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки, книжкові виставки, відкриті перегляди літератури.
Науково-технічна бібліотека інституту “НДІпроектреконструкція”
Підпорядкування: Держжитлокомунгосп України
Адреса: 01133, м. Київ, бул. Л. Українки, 26
Тел.: (044) 295-08-69, 295-02-69
Факс: (044) 295-45-86
E-mail: rekonstr@rekonstr.kyiv-city.gov.ua
Режим роботи: щоденно з 08.30 до 17.00, у п’ятницю з 8.30 до 15.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1945 р. при проектно-вишукувальному бюро Міськжитлоуправління Київради, що перетворений у 1968 р. на Республіканський проектний інститут “Укржитлоремпроект”, у 1994 р. – “НДІпроектреконструкція”. Інститут має 28 філій, які бібліотека обслуговує за разовими запитами.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 11858 прим., у т. ч. НД – 1699 прим.
Профіль комплектування: будівництво, реконструкція.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, картотека праць співробітників ін-ту, картотека інститутських розробок, картотека кальок серій житлових будинків 1-437, 1-438, 1-480А, 1КГ-480.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки.
Відділ науково-технічної інформації Державного науково-дослідного інституту теорії та історії архітектури і містобудування (НДІТІАМ)
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 01025, м. Київ-25, вул.В. Житомирська, 9
Тел.: (044) 229-04-10, 229-75-18, 229-04-80
Факс: (044) 229-51-94
E-mail: post@nditiam.gov.ua
Режим роботи: щоденно з 10.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Засновано у 1946 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 77145 прим., у т. ч. книг та брошур – 6350 прим., період. вид. – 1200 прим., НД – 150 прим., наук. звітів – 2300 прим., проект. матеріалів – 1165 прим., фотонегативів – 65000, особистих справ архітекторів України – 980.
Профіль комплектування: архітектура, містобудування, будівництво, образотворче та декоративно-вжиткове мистецтво, історія, археологія та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: сист. каталог архівних матеріалів та негативів, створюється електрон. каталог (з 2004 р.)
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, темат. добірки.
Бібліотека Державного підприємства “Науково-дослідний і проектний інститут містобудування” (НДПІмістобудування)
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 01601, МСП, м. Київ-25, вул. В. Житомирська, 9-а
Тел.: (044) 229-08-08
Факс: (044) 229-08-75
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 17.30, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1962 р. на базі Наукової бібліотеки Академії будівництва і архітектури УРСР.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 8,5 тис. прим. У фонді зберігаються раритетні видання з історії та теорії архітектури.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування, образотворче мистецтво, історія архітектури, екологія та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: темат. добірки, виставки нових надходжень, бібліографічні покажчики.
Технічна бібліотека Державного інституту з проектування підприємств будівельних матеріалів “Південдіпробудм”
Підпорядкування: Корпорація “Укрбудматеріали”
Адреса: 04053, м. Київ, вул. Артема, 73
Тел.: (044) 244-73-46
Факс: (044) 246-86-55
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 14.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована 22 квітня 1944 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: 23,0 тис. прим.
Профіль комплектування: будівельні матеріали, реконструкція підприємств будівельних матеріалів, економіка, ціноутворення.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, бюлетень нових надходжень.
Технічна бібліотека Українського головного орендного підприємства по інженерних та екологічних розвідуваннях для будівництва “Укрбудрозвідування”
Підпорядкування: Фонд державного майна України
Адреса: 01133, м. Київ, бул. Л.Українки, 26
Тел.: (044) 295-63-11, 295-66-08
Факс: (044) 295-63-11
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 16.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1958 р. Підпорядкована відділу науково-технічної інформації.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 13540 прим, у т. ч. книг – 12100 прим., період. вид. – 180 прим., НД – 1250 прим., автореф. дис. – 10 прим.
Профіль комплектування: інженерно-геологічні, гідрогеологічні, гідрологічні, екологічні, геодезичні та геофізичні розвідування для будівництва.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, бібліографічні списки та покажчики, випуски сигнальної інформації про нові надходження.
Науково-технічна бібліотека ВАТ „Український головний проектно-розвідувальний та науково-дослідний інститут з меліоративного і водогосподарського будівництва” (ВАТ „Укрводпроект”)
Адреса: 03035, м. Київ-35, вул. Урицького, 45
Тел.: (044) 248-70-16, 248-70-14
Факс: (044) 244-04-21
E-mail: uvp@ksv.net.ua
Режим роботи: щоденно з 08.30 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Створена у 1951 р. на базі ін-ту “Укрдіпроводгосп”.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Додаткові послуги: ксерокопіювання документів.
Бібліотечний фонд: всього 50,0 тис. прим.
Профіль комплектування: меліорація, меліоративне та гідротехнічне будівництво, геологія, інженерна геологія, геодезія, гідрологія, водопостачання та каналізація, будівництво, мовознавство, економіка, право.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог (з 1951 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки.
Бібліотека Проектно-вишукувального інституту “Укркурортпроект”
Підпорядкування: Федерація профспілок України
Адреса: 01023, м. Київ-23, вул. Шота Руставелі, 39-41
Тел.: (044) 227-03-05
Факс: (044) 220-07-80; 227-43-80
E-mail: kurort_project@uprotel.net.ua
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Створена при технічному відділі ін-ту.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 900 прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, картотека персоналій.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, темат. добірки, книжкові виставки.
Бібліотека Державного підприємства „Проектний інститут „Укрметротунельпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 01054, м. Київ, вул. Воровського, 21
Тел.: (044) 238-72-80
Факс: (044) 244-72-63
E-mail: umtp@gala.net
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 16.00, вихідні дні – субота, неділя.
Засновано у 1951 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 8,0 тис. прим., у т. ч. книг – 4,5 тис. прим., період. вид. – 2,5 тис. прим., НД – 1,0 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво мостів, тунелів, метрополітенів, підземних споруд, організація будівництва, будівельні матеріали, будівельна техніка, будівельні конструкції, вентиляція та опалення, телемеханіка підземних споруд, інженерна геологія, інженерна геодезія, охорона праці, пожежна безпека, цивільна оборона, хімія, фізика, теоретична механіка, комп’ютеризація, інженерна графіка, мовознавство.
Довідково-пошуковий апарат: сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, темат. добірки.
Технічна бібліотека Державного науково-дослідного і проектно-вишукувального інституту „УкрНДІводоканалпроект”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 02100, м. Київ-100, пр. Визволителів, 1
Тел.: (044) 543-99-08
Факс: (044) 543-98-42
E-mail: onti@uvkp.kiev.com.ua
Режим роботи: щоденно з 08.30 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1931 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 80,0 тис. прим.
Профіль комплектування: будівництво, архітектура, водопостачання, каналізація, гідротехніка, охорона навколишнього середовища.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, каталог НД, головна довідкова картотека.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, бюлетень нових надходжень (щомісячно), дні інформації (щоквартально).
Технічна бібліотека ВАТ „Проектний та науково-дослідний інститут по газопостачанню, теплопостачанню та комплексному благоустрою міст і селищ України (ВАТ „УкрНДІінжпроект”)
Адреса: 01054, м. Київ-54, вул. Тургенівська, 38
Тел.: (044) 216-44-92
Факс: (044) 216-32-78
E-mail: ukrndiingproekt@ukrpost.net
Режим роботи: щоденно з 10.00 до 17.00, вихідні дні – п’ятниця, субота, неділя.
Ін-т створено у 1949 р., у 1980 р. було доповнено науковою частиною і змінено назву на “УкрНДІінжпроект”. У цьому ж році було створено сектор наук.-техн. інформації, до складу якого ввійшла техн. б-ка.
Бібліотечне обслуговування: абонем., МБА.
Бібліотечний фонд: всього 15,0 тис. прим., у т. ч. книг і брошур – 4,5 тис. прим., період. вид. – 0,5 тис. прим., НД – 2,5 тис. прим.
Профіль комплектування: газопостачання, теплопостачання, комплексний благоустрій, озеленення населених пунктів, корозія металів.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, картотека НД.
Бібліографічно-інформаційна робота: бюлетень нових надходжень (щомісячно).
Науково-методичний фонд інституту “УкрНДІпроектреставрація”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 04070, м. Київ, Контрактова пл., 4 (Гостиний двір)
Тел.: (044) 417-67-40, 417-53-34
Факс: (044) 417-37-10
E-mail: project@kiev-page.com.ua
Режим роботи: щоденно з 10.00 до 16.00, вихідні дні – субота, неділя.
Засновано у 1982 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал, МБА.
Бібліотечний фонд: всього 20,0 тис. прим., у т. ч. книг – 11,0 тис. прим. період. вид. – 4,0 тис. прим., НД – 5,0 тис. прим.
Профіль комплектування: реставрація пам’яток архітектури, будівництво, архітектура.
Довідково-пошуковий апарат: електрон. каталог на базі програми IRBIS.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, перегляди нових надходжень.
Науково-технічна бібліотека Українського державного науково-дослідного і проектного інституту цивільного сільського будівництва “УкрНДІпроцивільсільбуд”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 03039 м. Київ-39, просп. 40-річчя Жовтня, 50
Тел.: (044) 257-89-50, 257-10-79
Факс: (044) 257-50-44
E-mail: civilsilbud@bigmir.net
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1946 р. при технічному відділі, входить до складу сектора інформації та комплексного випуску проектів.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 30,0 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування, проектування.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог (з 1946 р.), сист. каталог (з 1946 р.), алф. каталог період. видань (з 1946 р.), СКС (з 1972 р.), адресна картотека, картотека постанов уряду, картотека ілюстративних матеріалів.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки.
Має філію: Ірпінський комплексний відділ, смт. Буча, вул. Тарасівська, 12.
Бібліотека ВАТ „Укрпромпроектбудсервіс”
Адреса: 02094, м. Київ-94, вул. Попудренка, 52
Тел.: (044) 552-82-74
Факс: (044) 573-20-25
E-mail: sak@bears.com.ua
Режим роботи: щоденно з 08.30 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1971 р.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Бібліотечний фонд: всього 6,0 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, будівництво, містобудування, інженерне забезпечення та суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, картотека НД.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, інформація про нові надходження.
Технічна бібліотека ЗАТ Науково-виробничої фірми “Укрспецмонтажпроект”
Підпорядкування: Державна корпорація “Укрмонтажспецбуд”
Адреса: 01014, м. Київ, вул. Струтинського, 6
Тел.: (044) 295-13-06 (б-ка), 295-11-52
Факс: (044) 295-17-56
E-mail: project@carrier.kiev.ua
Режим роботи: щоденно з 08.00 до 16.45, вихідні дні – субота, неділя.
Бібліотечне обслуговування: абонем.
Заснована 09.03.1966 р., як техн. б-ка „Укрмонтажоргбуду”. З 30.05.1976 р. – „УкрПТКІмонтажспецбуду”, з 28.12.1987 р. – ін-т “Укрспецмонтажпроект”. Сучасна назва – з 21.07.1994 р.
Бібліотечний фонд: всього 20,0 тис. прим.
Профіль комплектування: організація будівельного виробництва, проектування і реконструкція промислових підприємств.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог, сист. каталог, картотеки ”Типові проекти”, “Типові деталі, конструкції та вузли“, ”Нормативно-інструктивні матеріали“ (довідково-пошуковий апарат ведеться з 1966 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні довідки, темат. добірки.
Має філії: 83086, Донецьк, вул. Артема, 41;
49030, Дніпропетровськ, вул. К. Маркса, 59;
69091, Запоріжжя, вул.Нижньо-Дніпровська, 8;
65045, Одеса, пер. Нечипоренко, 14;
79017, Львів, вул. Зелена, 67.
Сектор науково-методичної роботи Національного заповідника “Софія Київська”
Підпорядкування: Держбуд України
Адреса: 01034, м. Київ, вул. Володимирська, 24
Тел.: (044) 228-21-60, 228-26-20 (дир.),
Факс: (044) 228-67-06
E-mail: stsophia@i.kiev.ua
Режим роботи: щоденно з 10.00 до 17.00, вихідні дні – субота, неділя.
Створено 03.06.1996 р. як науковий спеціальний фонд при науково-методичному відділі.
Бібліотечне обслуговування: чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 3097 прим.
Профіль комплектування: загальна історія, історія релігії, історія архітектури, мистецтво, мистецтвознавство.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: бюлетень нових надходжень (щоквартально).
Бібліотека Національної Спілки архітекторів України
Підпорядкування: Національна Спілка архітекторів України
Адреса: 01001, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 7
Тел.: (044) 229-63-46
Факс: (044) 228-13-11
E-mail: spilarch@ambernet.kiev.ua
Режим роботи: щоденно з 13.00 до 18.00, вихідні дні – субота, неділя.
Заснована у 1936 р. як б-ка київського Будинку архітектора. Основу фонду склали книги, передані приватними особами та членами Спілки архітекторів. Деяку допомогу при комплектуванні фонду отримала від Наукової б-ки Академії архітектури УРСР. З 1980-х років діє як б-ка Спілки архітекторів України.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Додаткові послуги: ксерокопіювання матеріалів.
Бібліотечний фонд: всього 100,0 тис. прим., у т. ч. книг – 58,0 тис. прим., журн. – 42,0 тис. прим.
Профіль комплектування: архітектура, мистецтво.
Довідково-пошуковий апарат: сист. каталог.
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки.
Бібліотека Державної академії житлово-комунального господарства (ДАЖКГ)
Підпорядкування: Держжитлокомунгосп України
Адреса: 01042, м. Київ, вул. Глазунова, 2/4
Тел.: (044) 269-77-11
Факс: (044) 261-17-21
E-mail: admin@dajkg.com.ua
Режим роботи: щоденно з 10.00 до 18.00, в суботу – з 10.00 до 15.00, вихідний день – неділя.
Заснована у 1971 р. як б-ка Ін-ту підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів житлово-комунального господарства, перейменованого пізніше на Державний ін-т житлово-комунального господарства, до складу якого ввійшла б-ка як навчальний, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ. З 2001 р. – б-ка Державної академіії житлово-комунального господарства.
Бібліотечне обслуговування: абонем., чит. зал.
Бібліотечний фонд: всього 54146 прим., у т. ч. книг – 39138 прим., період. вид. – 15008 прим.
Профіль комплектування: економіка підприємств, облік та аудит, менеджмент у житлово-комунальній сфері, техніка, екологія.
Довідково-пошуковий апарат: алф. каталог (з 1971 р.), сист. каталог (з 1971 р.), картотека нових надходжень (за останні 5 років).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки.
Має філії.
Бібліотека Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА)
Підпорядкування: Міністерство освіти і науки України
Адреса: 03037, м. Київ, Повітрофлотський просп., 31
Тел.: (044) 241-55-88 (дир.), 241-55-82 (від. компл.), 241-54-46 (від. навч. літ.), 241-54-67 (від. наук. літ.), 241-55-31 (від. літ. з питань архіт. і мистец.), 241-54-27 (інф.-бібліогр. від.), 241-54-67 (МБА)
Факс: (044) 276-92-82 (ун-т)
E-mail: library@knuba.edu.ua
Режим роботи: щоденно з 09.00 до 18.00, у суботу з 09.00 до 15.00 (від. обсл.), вихідний день – неділя.
Заснована у 1930 р. як б-ка Київського будівельного ін-ту на базі фондів бібліотек відділення фабрично-заводського і комунального будівництва Київського політехнічного ін-ту, архітектурного факультету Київського художнього ін-ту та Київського ін-ту цивільних інженерів. З 1939 р. – б-ка Київського інженерного-будівельного ін-ту. Сучасна назва з 1993 р.
Бібліотечне обслуговування: 7 абонем., 7 чит. зал., МБА.
Бібліотечний фонд: всього 1118469 прим. укр., рос., англ., фр., ісп., нім., араб. та ін. мовами, у т. ч. книг – 624155 прим., період. вид. – 399466 прим., інозем. вид. – 20916 прим., спец. видів – 75103 прим., метод. посіб. викладачів ун-ту – 75103 прим., наук. літ. – 399466 прим., дис. та автореф. дис. (з 1938 р.).
Є фонд рідкісних видань – 4029 прим. рос., англ., нім., фр. та ін. мовами (з 1743 р.).
Профіль комплектування: будівництво, архітектура, містобудування, образотворче та декоративно-вжиткове мистецтво, техніка, обчислювальна техніка, автоматика, економіка, екологія, менеджмент, товарознавство, історія та ін. суміжні галузі.
Довідково-пошуковий апарат: алф. генеральний каталог (з 1930 р.), алф. читацький каталог (з 1960 р.), сист. каталог (з 1930 р.), СКС (з 1930 р.), картотеки друкованих праць викладачів університету (з 1930 р.), алф. і предм. картотеки методичних матеріалів викладачів ун-ту, картотека інформаційно-нормативної документації, темат. картотеки, електрон. каталог (з 2001 р.).
Бібліографічно-інформаційна робота: усні та письмові довідки, темат. добірки, темат. покажчики за профілем університету, виставки нових надходжень, темат. виставки, дні інформації, дні фахівця, бібліотечні рубрики на шпальтах університетської газети і радіогазети.
Бібліотека Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА)
Підпорядкування: Міністерство культури та мистецтв України
Адреса: 04053, м. Київ, Вознесенський узвіз, 20
Тел.: (044) 212-14-28 (дир., від. компл., довідк.-бібліогр. від.)
Повернутися до початку
Подивитися профіль Відправити Особисте повідомлення
Показати повідомлення:   
Цей форум закритий, ви не можете писати повідомлення, відповідати і редагувати теми.   Ця тема закрита, ви не можете писати відповіді і редагувати повідомлення.    Список форумів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного -> Архітектурно-будівельні бібліотечні ресурси України Годинний пояс: EET (Europe)
Сторінка 1 із 1

 
Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Державна наукова архiтектурно-будiвельна бiблiотека iмені В.Г. Заболотного
знаходиться за адресою: м. Київ, просп. Берестейський, 50 (м. "Шулявська").
Тел.: (044) 456-01-72

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Відкриття сторінки: 0.12 секунди
Державна наукова ахітектурно-будівельна бібліотека ім. В.Г. Заболотного.
НазваУточнювання
PHP-Nuke Platform by u$peh -- //