Welcome to Державна наукова архiтектурно-будiвельна бiблiотека iмені В.Г.Заболотного!

     
Публікації про бібліотеку
Про бібліотеку
Ресурси бібліотеки
Державні Закупівлі
Подорожуючи містами
Видатні Особистості
Дарувальники
Заходи бібліотеки
Проекти бібліотеки

 Контакти

Адреса: 03047 м. Київ, просп. Берестейський, 50
Ми на мапі

E-mail: dnabb2004@ukr.net

Телефон: (093) 304 85 32

(044) 456 01 72

(044) 456 31 98 (обслуговування)


 Повідомити про корупційне правопорушення

Повідомити про корупційне правопорушення


  НАШІ ВИДАННЯ

Бібліографічні покажчики

Бюлетень "Будівництво, архітектура та житлово-комунальне господарство"

Бюлетень "Нові надходження до фондів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного

Інформаційно-аналітичний огляд діяльності бібліотеки

Бібліотечні рубрики


 Приєднуйтесь до нас:
Приєднуйтесь до нас

ДНАББ ім. В.Г. Заболотного :: Перегляд теми - Діяльність ДНАББ імені В.Г.Заболотного у 2006 році
 ЧаП (Часті Питання)ЧаП (Часті Питання)   ПошукПошук   ГрупиГрупи   ПрофільПрофіль   УвійтиУвійти 

Діяльність ДНАББ імені В.Г.Заболотного у 2006 році

 
Цей форум закритий, ви не можете писати повідомлення, відповідати і редагувати теми.   Ця тема закрита, ви не можете писати відповіді і редагувати повідомлення.    Список форумів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного -> Діяльність ДНАББ ім. В.Г. Заболотного
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
dnabb
Newbie
Newbie


Зареєстрований: Jul 25, 2007
Повідомлення: 45

ПовідомленняДодано: Вт Вер 25, 2007 12:48 pm    Заголовок повідомлення: Діяльність ДНАББ імені В.Г.Заболотного у 2006 році Відповісти цитуванням

Мінрегіонбуд України
Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного

Діяльність
Державної наукової архітектурно-будівельної
бібліотеки імені В.Г. Заболотного у 2006 році
Інформаційно-аналітичний огляд

Київ
ДНАББ ім. В.Г. Заболотного
2007

УДК 026(06)
Д 509

Діяльність Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного у 2006 році: Інф.-аналіт. огляд / Уклад. Г.А. Войцехівська; Ред. кол.: Г.А. Войцехівська (відп. ред.), Д.О. Мироненко, О.П. Пацеля, В.М. П’яскіна. – К.: ДНАББ ім. В.Г. Заболотного, 2007. – 71 с.

Брошура підготовлена за матеріалами звітів про діяльність структурних підрозділів бібліотеки.
До брошури вперше розроблено іменний покажчик, що базується на іменах особистостей, які стали меценатами бібліотеки у 2006 р., дарували бібліотеці книги, мали причетність до бібліотечних культурно-просвітницьких заходів та зазначені у цій брошурі. До іменного покажчика не ввійшли імена авторів публікацій, зазначених у розділі "Публікації про діяльність бібліотеки".
Видання розраховане на працівників бібліотек та інформаційних структур різного відомчого підпорядкування.

Укладач: Г.А. Войцехівська

Редакційна колегія: Г.А. Войцехівська (відп. ред.), Д.О. Мироненко, О.П. Пацеля, В.М. П’яскіна

УДК 026(06)

© ДНАББ ім. В.Г. Заболотного, 2007

Є тільки один дійсно невичерпний скарб – це бібліотека.
П’єр Буаст,
французький лексикограф (1765-1824)*
ПЕРЕДМОВА
З року в рік основні показники діяльності Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного зростають, бібліотекарями виконується великий обсяг робіт. У звітному періоді в умовах значного кадрового дефіциту проводилась активна робота, спрямована на інформаційне забезпечення фахівців архітектурно-будівельної галузі. Видання бюлетенів, ведення бібліотечних рубрик на сторінках галузевих періодичних видань, створення електронного каталогу, різнопланова виставкова робота, проведення днів інформації, організація культурно-просвітницьких заходів – основні складові інформаційної діяльності бібліотеки.
Значні зусилля були спрямовані на поповнення бібліотечного фонду, оскільки придбання літератури поставлено в економічно невигідні та незручні тендерні умови. Завершено роботи основного етапу комплексної перевірки фонду.
У приміщенні абонементу обладнано 5 комп’ютерних читацьких місць, встановлено експериментальну версію електронного каталогу, в результаті чого для користувачів бібліотеки створено умови для використання баз даних нових книжкових надходжень, рідкісних видань, аналітичної бази періодичних видань, що входять до складу електронного каталогу.
У звітному періоді зафіксовано поліпшення матеріально-технічної бази бібліотеки: придбано комп’ютерну техніку, очисну систему "Хьюля" для догляду за бібліотечним фондом, з метою створення комфортніших умов для роботи читачів придбано деякі меблі для відділу обслуговування.
Однак, через недостатнє фінансування не виконувались палітурні роботи, не проведено модернізацію пожежної та охоронної сигналізацій, а також вентиляції підвальних приміщень, де зберігається бібліотечний фонд.
_______________________
*Шрайберг Я.Л. Библиотеки, электронная информация и меняющееся общество в информационном веке // Науч. и техн. б-ки. – 2007. – № 1. – С. 25.

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ТА НАПРЯМИ РОБОТИ
Основні статутні завдання бібліотеки у звітному році не змінилися. Це систематичне поповнення, зберігання та надання для використання бібліотечних фондів читачам бібліотеки, фахівцям будівельного комплексу з метою забезпечення їх інформаційних потреб.
Пріоритетність надано таким напрямам діяльності як формування бібліотечного фонду, завершення основного етапу комплексної перевірки бібліотечного фонду, комп’ютеризація бібліотечних процесів, активізація створення баз даних з метою розширення інформаційних можливостей в обслуговуванні користувачів бібліотеки.
Проведене аналітичне дослідження діяльності бібліотеки показало, що план роботи з основних напрямів виконано в середньому на 112,4 %, що на 2,0% більше, ніж у 2005 р.
На основі статистичної інформації визначено динаміку змін основних показників діяльності бібліотеки за 2006 рік, таких як обертаність фонду, читаність і книгозабезпеченість.
Статистичні дані свідчать, що показник обертаності книжкового фонду протягом останніх трьох років щорічно збільшувався на 0,09 і досяг у 2006 р. – 1,05. Позитивних результатів досягнуто за рахунок активізації робіт з упорядкування бібліотечного фонду та передачі його значної частини на депозитарне зберігання. У звітному періоді показник читаності зафіксовано на рівні 2004 р. (27,5), що менше в порівнянні з 2005 р. на 0,7. Щорічний показник читаності достатньо високий, на що впливає збільшення читачів (у 2006 р. – на 6,2%) та збільшення книговидач (у 2006 р. – на 3,7%).
Показник книгозабезпеченості щороку зменшується (у 2006 р. – 26,2), що зумовлено збільшенням кількості читачів і стабільністю нових надходжень до бібліотеки.


ФОРМУВАННЯ БІБЛІОТЕЧНОГО ФОНДУ
Поповнення бібліотечного фонду здійснювалося шляхом придбання літератури, дарів від читачів і авторів видань, отримання обов`язкового безоплатного примірника від видавництв і видавничих організацій, а також видань, отриманих шляхом книгообміну.
Для фонду центральної бібліотеки придбано 3356 прим. галузевих видань (1261 прим. книг та 2095 прим. журналів) у таких видавництвах та книготорговельних фірмах: “Амадей”, “Арістей”, “Артліт”, “Балтія-Друк”, “Гладунін О.В.”, Інститут археології НАН України, “Ельга-Н”, “Екоінформ”, “Кондор”, “Леся”, “Либідь”, “Мистецтво”, “Наукова думка”, “Ніка-Центр”, “Світ”, “Спалах”, “Соцінформ”, “Стилос”, “Укрархбудінформ”, “Центр Європи”.
Безоплатно отримано 1902 прим. видань (у т.ч. 1178 прим. книг та 724 прим. періодики), що на 9,0% більше, ніж у 2005 р. та становить 34,3% від річних надходжень (у 2005 р. 24,7%). До безоплатних надходжень увійшли дари, обов'язкові примірники та видання, що надійшли в порядку книгообміну.
Бібліотеці подаровано 726 прим. видань, що становить 13,1% від річних надходжень літератури до бібліотеки (у 2005 р. цей показник становив 7,6%, у 2004 р. – 7,8%).
У поповненні бібліотечного фонду брали участь читачі, які безоплатно передали 266 прим. видань. Серед читачів дарувальниками були: С.С. Артамонова (м. Київ), Г.Д. Белявська (м. Київ), В.І. Большаков (м. Дніпропетровськ), В.В. Вечерський (м. Київ), Г.А. Войцехівська (м. Київ), І.О. Гонтаренко (м. Київ), Н.М. Кондель-Пермінова (м. Київ), В.О. Константинов (м. Київ), Г.Й. Козюра (м. Київ), А.П. Мардер (м. Київ), М.В. Махініч (м. Київ), Л.Б. Остапчук (м. Київ), В.Ф. Отченашко (м. Київ), В.П. Пантелеєв (м. Київ), Л.А. Пашун (м. Київ), Н.В. Ракович (м. Київ), О.О. Сівков (м. Київ), В.І. Соколовський (м. Київ), М.Д. Тимошик (м. Київ), Л.І. Тишкевич (м. Київ), В.М. Чеснок (м. Київ), Г.Г. Хітько (м. Київ), О.Д. Штепна (м. Київ), Є.С. Шудря (м. Київ) та багато ін.
36 прим. власних видань до бібліотеки передали автори, серед яких: В.А. Баженов (м. Київ), О.О. Білоус (м. Київ), М.П. Бойчак (м. Київ), Н.К. Бут (м. Київ), В.В. Вечерський (м. Київ), М.І. Гончаренко (м. Київ), І.Й. Каракіс (м. Нью-Йорк), В.З. Кліменко (м. Київ), В.І. Клочко (м. Київ), В.В. Ковалинський (м. Київ), В.С. Комен (м. Дніпропетровськ), А.П. Кончаковський (м. Київ), О.С. Кузьмук (м. Київ), М.Я. Ксеневич (м. Київ), С.С. Лисенко (м. Київ), І.Б. Матяш (м. Київ), С.В. Оляліна (м. Київ), В.П. Пантелеєв (м. Київ), М.П. Плахтієнко (м. Київ), А.О. Пучков (м. Київ), В.І. Соколовський (м. Київ), О.В. Ханко (м. Київ), Н.І. Хілобоченко (м. Київ), Г.Д. Шевцова (м. Київ) та ін.
У рамках виконання постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.02 р. № 608 “Про порядок доставляння обов'язкових примірників документів” бібліотекою отримано 861 прим. обов'язкових безоплатних видань, що на 21,0% менше, ніж у 2005 р. (15,5% від річних надходжень та 45,3% від безоплатних надходжень). Видання надходили від державних, наукових та громадських організацій, вищих навчальних закладів України та окремих видавництв.
Державні, науково-дослідні та громадські організації до фонду бібліотеки безоплатно передали 205 прим. видань. Серед них: Секретаріат Президента України, Мінбуд України, Академія будівництва України, Асоціація технічних музеїв України, Білоцерківський краєзнавчий музей, Вишгородський історико-культурний заповідник, Головна редакція зводу пам`яток історії та культури України, Державний департамент інтелектуальної власності, Державний політехнічний музей, ДерждорНДІ ім. М.П. Шульгіна, Держкомтелерадіо України, Донецький ПромбудНДІпроект, КиївЗНДІЕП, ДП "Українське агенство з авторських і суміжних прав", Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, Музей історії міста Києва, НВФ “Інпроект”, КНМЦ по охороні, реставрації та використанню пам`яток історії, культури і заповідних територій, Міносвіти та науки України, Національний заповідник “Софія Київська”, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, НДІБК, НДІБВ, НДПІ сталевих конструкцій ім. В.М. Шимановського, НДІ пам`яткоохоронних досліджень, НДІпроектреконструкція, НДІТІАМ, НДІ “Украгро-промпродуктивність”, BАT "Дніпропетровський НДІБВ", Українська академія геральдики, товарного знаку та логотипу, Український державний НДІ проектування міст “Діпромісто”, корпорація “Укрбудматеріали”, Укрзахідпроектреставрація (м. Львів), Фізико-механічний інститут ім. В.Г. Карпенка НАН України (м. Львів), Центр пам'яткознавства НАН України та УТОПІК, ЦТІ “Енергетика та електрифікація”.
Значну кількість обов'язкових видань (242 прим.) було передано вищими навчальними закладами України. Підручники, навчальні посібники та методичну літературу до бібліотеки надсилали Вінницький національний технічний університет, Київський національний університет будівництва та архітектури, Донбаська національна академія будівництва і архітектури, Донецький національний університет, Луцький державний технічний університет, НАОМА, Національна академія природо-охоронного і курортного будівництва (м. Сімферополь), Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”, Національний університет “Львівська політехніка”, Одеська державна академія будівництва та архітектури, Полтавський національний технічний університет ім. Ю. Кондратюка, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури (м. Дніпропетровськ), Український державний геологорозвідувальний інститут, Український державний університет водного господарства і природокористування (м. Рівне), Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Харківська національна академія комунального господарства, Харківський державний технічний університет будівництва та архітектури та ін.
Протягом року бібліотечний фонд збільшився на 80 прим. видань, надісланих видавництвами, серед яких “Автограф” (м. Вишгород), “А+С” (м. Київ), “Балтія-Друк” (м. Київ), “Екоінформ” (м. Львів), “Каменяр” (м. Львів), “Леся” (м. Київ), “Мистецтво” (м. Київ), Парламентське видавництво (м. Київ), “Родовід” (м. Київ), “Світ” (м. Львів), “Строительство – современные технологии” (м. Івано-Франківськ), “Терно-КОРС” (м. Тернопіль), “Укрархбудінформ” (м. Київ), “BONA MENTE” (м. Київ) та ін.
Редакції періодичних видань безоплатно передали 256 прим. періодичних видань за 2006 р. У звітному періоді до бібліотеки надійшли видання від українських редакцій журналів та газет, серед яких “Архітектурний вісник” (м. Львів), “Бетон и железобетон в Украине” (м. Полтава), “Відлуння віків”, “Будівельний журнал”, “Будівництво: Наука. Проекти. Економіка”, “Будівництво України”, “Джерело” (Український реферативний журнал), “Зелена енергетика”, “Економіка будівництва i міського господарства” (ДонНАБА), “Електроінформ”, “Інформаційний бюлетень Мінбуду України”, “Металеві конструкції”, “Металлический вестник”, “Нова тема”, “Нові технології в будівництві”, “Новости строительства”, “Приватное строительство”, “Под ключ”, “Ринок інсталяцій” (м. Львів), “СтройПрайс”, “Строительные материалы и изделия”, “Світлотехніка та електроенергетика”, “Системні дослідження та інформаційні технології”, “Столичний вісник”, “Строительство & реконструкция”, “Сучасне промислове та цивільне будівництво” (ДонНАБА), “Україна-НАТО”, “Ціноутворення в будівництві“, “Чумацький шлях”, “Янус Нерухомість”. Від Французького культурного центру бібліотека отримала комплект журналу за 2006 рік “L’architecture d’aujourd’hui”, від читачів – окремі числа відсутніх у фонді періодичних видань.
Поповненню книжкових фондів сприяла співпраця з бібліотеками різного відомчого підпорядкування України і Росії. За книгообміном отримано 326 прим. видань, що у 9,3 рази більше, ніж у 2005 р. Книгообмін здійснювався з бібліотеками Інституту транспорту нафти та газу, КНУБА, Конституційного Суду України, НАОМА, “УкрНДІпроектреставрація”, Державною історичною бібліотекою України (м. Київ), Державною науково-педагогічною бібліотекою України ім. В. Сухомлинського (м. Київ), Дніпропетровською обласною універсальною науковою бібліотекою, українсько-американським доброчинним фондом “Сейбр-Світло”, Науково-технічною бібліотекою Національного університету “Львівська політехніка”, Національною бібліотекою України ім. В.І. Вернадського, Національною Парламентською бібліотекою України, Одеською державною науковою бібліотекою ім. М. Горького, Російською Національною бібліотекою (м. С.-Петербург, Росія), Центральною науково-технічною бібліотекою з будівництва і архітектури (м. Москва, Росія).
У звітному періоді надійшло 424 прим. видань, що оформлені як дарчі колекції. Три колекції отримано від родичів учених будівельної галузі – будівельника А.Г. Абизова, мистецтвознавців Є.В. Горбенко та В.П. Підгори.
Книги, що зберігалися у власній бібліотеці Аділя Ганійовича Абизова, передав до бібліотеки його син, Вадим Адільович. Було започатковано колекцію, що включила 10 видань з різних аспектів будівництва та проектування. Важливе значення мають такі книги: "Строительные краны" (1961), "Гнутые пофили проката" (1967), "Материалы республиканского совещания по градостроительству" (1969).
До колекції Євгенії Василівни Горбенко, яку передала до бібліотеки невістка Ірина Леонідівна Плєхова, ввійшло 10 прим. видань з історії архітектури та містобудування, що зберігались у домашній бібліотеці Євгенії Василівни. Особливо цікавими для читачів стали видання із серії "Памятники архитектуры в обмерах и фотографиях": "Н. Брунов. Эрехтейон" (1938), "К. Штегман. Архитектура Ренессанса в Тоскане" (1941). Великого значення для дослідників набув факт передачі до фонду бібліотеки кандидатської дисертації Є.В. Горбенко "Творчество архитектора И.-Г. Шеделя".
З біографії. Є.В. Горбенко народилась 31.12.1913 р. (ст.ст.) у Бердянську Запорізької обл., померла 07.01.2005 р., похована у Києві на Берковецькому кладовищі.
За фахом – мистецтвознавець, закінчила Всеросійську Академію мистецтв у Ленінграді (1937-1943). Після закінчення Академії залишилась у блокадному Ленінграді, в останні роки війни була евакуйована до Середньої Азії.
У 1960-1980-х рр. – старший науковий співробітник відділу історії архітектури дорадянського періоду Київського науково-дослідного інституту теорії та історії архітектури (КиївНДІТІ, нині Державний науково-дослідний інститут теорії, історії архітектури і містобудування (ДНДІТІАМ). Кандидат мистецтвознавства (1975), тема дисертації – "Творчество архитектора И-.Г. Шеделя". До сфери наукових інтересів Є.В. Горбенко увійшли питання історії української архітектури та мистецтва доби бароко. Науковець вела дослідження формування комплексів Києво-Печерської лаври, Михайлівського, Братського та Видубицького монастирів, Старої Печерської фортеці, окремих визначних пам`яток м. Києва, таких як Андріївська церква, Військово-Микільський собор, подільська ратуша, пам`ятник Св. Володимиру та ін.
У період роботи в КиївНДІТІ Є.В. Горбенко брала участь у обстеженнях пам’яток та історичних міст України для підготовки матеріалів до видання Історії архітектури України, історико-архітектурних опорних планів та паспортизації об`єктів.
Є.В. Горбенко проводила систематичні наукові пошуки в архівах Києва, Москви та С.-Петербурга. Численні картографічні та іконографічні матеріали з історії Києва були привезені нею, зокрема, з Центрального державного військово-історичного архіву Москви та Державного музею історії міста Москви.
Автор багатьох публікацій, у тому числі статей про пам’ятки м. Києва та Київської області до Зводу пам’яток історії та культури України.
Колекція Володимира Петровича Підгори складається з 372 прим. видань, з яких 103 прим. книг та 259 прим. журналів. Цінність переданих до бібліотечного фонду видань полягає в тому, що 97 назв надійшли до бібліотеки вперше. Видання, що ввійшли до колекції В.П. Підгори, висвітлюють питання мистецтва, проблем культурного надбання, історії древніх цивілізацій, пам’яткоохоронної справи тощо. Колекція поповнила фонд бібліотеки збірником "Наука і культура", окремі номери якого досі були відсутні у фонді бібліотеки, а також книгами, що вже стали раритетними: "На окраинах античного мира" (1975), "Сокровища Ирака" (1968) та ін. Серед періодичних видань необхідно відзначити такі комплекти журналів: "Образотворче мистецтво", "Українська культура", "Сучасність", "Київ", а також окремі номери журналів: "Артанія", "Основа", "Хроніка-2000", "Декоративное искусство", "Искусство", "Пам’ятки України", в яких постійно публікувався В.П. Підгора.
З біографії. В.П. Підгора – відомий мистецтвознавець і журналіст, член Національної спілки художників України. Народився 2 серпня 1940 р. Навчався на історичному факультеті (кафедра теорії та історії мистецтва) Московського державного університету ім. М. Ломоносова. Темою дипломної роботи було "Монументальне малярство України 1920-1930 рр. Бойчукісти". Здобувши вищу освіту, працював науковим співробітником Українського спеціального науково-реставраційного управління Держбуду України (згодом – інституту "Укрпроектреставрація"). З 1998 р. працював у редакції газети "Культура і життя", був редактором відділу образотворчого і декоративного мистецтва. Творчий доробок В.П. Підгори – понад 500 публікацій. Його подвижницька праця оцінена державою – йому присвоєно звання Заслуженого діяча мистецтв України. Відійшов у вічність 28 грудня 2005 р.
У звітному періоді колекція художника-реставратора І.П. Дорофієнко поповнилася книгами з питань реставрації древніх пам’яток історії та культури, монументального мистецтва та музейних експонатів і становить 195 прим.
Збільшилася колекція архітектора В.В. Сопілки і становить 201 прим.
Фонд філії, що функціонує у Мінрегіонбуді України, поповнився на 289 прим. видань, що на 28,4% більше, ніж у 2005 р.
Всього протягом 2006 р. до бібліотеки надійшло 5547 прим. видань (104,1%), з них зарубіжних видань – 197 прим. (на 10,0% менше, ніж у 2005 р.). Надходження літератури у 2006 р. зменшилось на 21,6% порівняно з 2005 р. Вилучено з причин зношеності 5533 прим. видань (100,6% відносно плану). Приріст фонду за 2006 р. становив 0,004% (14 одиниць).


ДОВІДКОВО-ПОШУКОВИЙ АПАРАТ
Максимум зусиль бібліотечних працівників спрямовано на здійснення наукової обробки літератури та організацію довідково-пошукового апарату (ДПА) бібліотеки. ДПА складається з каталогів – алфавітного генерального, алфавітного читацького і систематичного – та картотек – систематичної картотеки статей, краєзнавчих картотек архітектурно-будівельного спрямування.
У звітному періоді краєзнавчі картотеки архітектурно-будівельного спрямування "Міста і села України", "Київ", "Персоналія" з відділу рідкісної книги і краєзнавства переміщено до відділу обслуговування. Це спричинено необхідністю активізації використання картотек користувачами бібліотеки.
Необхідно зауважити, що сектор обробки літератури протягом всього року працював у неповному складі (із двох штатних одиниць одна була вакантна). У звітному періоді проводились роботи щодо формування та упорядкування каталогів і картотек на паперових носіях, створювались електронні бази даних. Вся література, що надійшла до бібліотеки, пройшла наукову та технічну обробку, була розкрита в ДПА.
У звітному періоді проведено активну роботу зі створення електронних баз даних (БД). БД створювали працівники різних структурних підрозділів, у т.ч. відділів бібліографічної та довідково-інформаційної роботи, рідкісної книги та краєзнавства, комплектування та обробки літератури і сектора наукової обробки літератури та каталогізації. Наприкінці року на основі баз даних створено експериментальний варіант електронного каталогу, який розміщено на 5 комп’ютерних читацьких місцях.
Протягом року ДПА бібліотеки на паперових носіях збільшився на 16,1 тис. карток і налічував 978,1 тис. карток, електронні БД поповнились на 18,0 тис. записів. Всього на кінець року в БД, що створюються на основі програми IRBIS, налічувалось 65,1 тис. записів.
Повернутися до початку
Подивитися профіль Відправити Особисте повідомлення
Показати повідомлення:   
Цей форум закритий, ви не можете писати повідомлення, відповідати і редагувати теми.   Ця тема закрита, ви не можете писати відповіді і редагувати повідомлення.    Список форумів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного -> Діяльність ДНАББ ім. В.Г. Заболотного Годинний пояс: EET (Europe)
Сторінка 1 із 1

 
Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Державна наукова архiтектурно-будiвельна бiблiотека iмені В.Г. Заболотного
знаходиться за адресою: м. Київ, просп. Берестейський, 50 (м. "Шулявська").
Тел.: (044) 456-01-72

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Відкриття сторінки: 0.11 секунди
Державна наукова ахітектурно-будівельна бібліотека ім. В.Г. Заболотного.
НазваУточнювання
PHP-Nuke Platform by u$peh -- //